THINK LIKE AN ENGINEER, BUILD LIKE A LUNATIC.

wat is #grndbrekers

#GRNDbrekers is een project dat in 2020 startte in JC Bouckenborgh; waarbij we een … makerspace uitbouwen. Een wat? Een makerspace;  NO WORRIES het wordt snel duidelijk. 

 

Een makerspace is een gezamenlijke werkruimte voor het maken, leren, verkennen en delen die gebruik maakt van hightech machines tot papier en karton.. Deze ruimtes staan ​​open voor kinderen, jongeren & volwassenen en hebben een verscheidenheid aan makerapparatuur; 3D-printers, lasersnijders, soldeerbouten …. Het is draait vooral rond de maker-mindset om iets uit het niets te creëren en je eigen interesses te verkennen, dat is de kern van een makerspace. Deze ruimtes helpen ook om diegenen voor te bereiden die de kritische vaardigheden van de 21e eeuw nodig hebben op het gebied van wetenschap, technologie, techniek en wiskunde (STEM). Ze bieden praktisch leren, helpen met kritisch denkvermogen en vergroten zelfs het zelfvertrouwen.  

 

Al snel in het project werd duidelijk dat ook andere organisaties in Merksem bezig waren met jongeren dingen te laten maken en hen praktisch leren aan te bieden. Dus een samenwerking was een logisch gevolg. #GRNDbrekers is nu een project waar je aan kan deelnemen op 3 locaties: JC Bouckenborgh, CO Merksem Dok & Bib Park. 

Het credo van GRNDbrekers is Think like an engineerbuild like a lunatic’. dat bepaalt de cultuur van onze makers. We bedenken, we proberen, we falen, en proberen het opnieuw, tot we hebben gemaakt wat we wilden. 
  

#opengrnd

#openGRND zijn de vrij toegankelijke momenten van #GRNDbrekers, onze makerspace. Iedereen is op deze momenten welkom. En dan bedoelen we ook echt iedereen, met of zonder voorkennis. Dit is hét moment om jezelf als maker te ontdekken, hoogtechnologische machines zoals 3D-printers, snijplotters en lasercutter te leren kennen en er ook ineens mee te creëren! Daarnaast kan je natuurlijk ook genieten van een fijne groep en community, waar elkaar helpen en kennis delen een belangrijke plek krijgen.

Waar & Wanneer? 
@CO Merksem Dok 
Woensdag: 13u tot 17u 
Zaterdag: 10u tot 13u 

@JC Bouckenborgh 
Woensdag: 17u tot 23u 
Vrijdag: 17u tot 23u 
Zaterdag: 14u tot 23u 

Inschrijven? 
Check voor #openGRND onder het tabblad ‘events’! 

Vast aanbod

In #GRNDbrekers hebben we gekozen om enkele zaken geregeld te laten terugkeren binnen het project. Zo kan je op elk moment instappen en krijg je snel de kans om bv. Elke basisworkshop mee te volgen om zo je eerste makers-stappen te zetten. Zo keert regelmatig terug. 

#GRNDbrekers Basisworkshops (5) 
Per 4 maand wordt op elke locatie (3) dezelfde 5 basis workshops gegeven – zo ben je snel vertrouwd met enkele basis skills en kan je direct aan de slag. 

  • Basis electro & Arduino 
  • 2D & 3D ontwerpen 
  • Scratch 
  • Digitale media 
  • Digitaal Borduren 

Inschrijven? 
Check voor #openGRND onder het tabblad ‘events’! 

#ijsbrekers

Verder onder het vast aanbod vinden we nog ijsbrekers

 

IJSbrekers is een open kennismaking met het project #GRNDbrekers, elke 1ste woensdag van de maand (13u tot 16u)Bedoelt voor kinderen uit het 5de en 6de leerjaar. Ze krijgen hierbij een kort en toegankelijk voorproefje van àlles wat hun makerspace te bieden heeft.

 

Inschrijven? 
Check voor #openGRND onder het tabblad ‘events’! 

#Grndrepair

Het laatste onderdeel van ons vast aanbod is GRNDrepair


Elke 1ste en 3de woensdag (19u tot 23u) neemt #GRNDbrekers het jeugdhuis over en installeert er een repaircafé. We gaan zoveel mogelijk zelf proberen te herstellen, van elkaar leren en elkaar helpen. Tijdens #GRNDrepair beperken we ons wel tot kleinere elektronica en digitale toestellen. 

Inschrijven? 
Check voor #openGRND onder het tabblad ‘events’! 

workshops en andere activiteiten

Buiten ons vast aanbod dat zich herhaalt zullen ook enkele eenmalige activiteiten (groot of klein) georganiseerd worden. Soms extra workshops rond skills die nog niet zijn aan bod gekomen of werden aangevraagd. Soms ook iets groot zoals een hackathon. 

Trajecten 
Niet elke skill leer je zomaar in een 2u durende workshop. En eens je de basis workshops hebt gevolgd, wil je je misschien wel meer verdiepen in een onderwerp of werken aan langere projecten. Ook dat is zéker mogelijk in #GRNDbrekers. 

De info hierover, alsook hoe je kan inschrijven, zal je steeds terugvinden onder het tabblad ‘events’. 

#grndbrekers prijzen

#GRNDbrekers is een makerspace met vele (hoog)technologische tools. Deze brengen natuurlijk een kost met zich mee; onderhoud, nieuwe investeringen,… Natuurlijk blijven we inzetten op een zo laag mogelijke kost voor deelnemers en daarom werkten we voor #GRNDbrekers het volgende tariefsysteem uit. Klik hier voor de prijzen 

  

Abonnement 

Wil je liever geen vrijwilliger worden dan is het voordeligst om een abonnement aan te kopen. Een abonnement kan je aankopen per trimester en is dus voor vier maanden geldig. Waarom deze duur? Omdat we bij #GRNDbrekers vijf basis-workshops aanbieden die over vier maanden lopen. Deze workshops starten in januari, mei en september en zijn gratis voor #GRNDbrekers abonnees. 

GEÏNTERESSEERD OF VRAGEN?