LIGHTSPEED x LOÏS

LIGHTSPEED
 
 
Dit is LIGHTSPEED. Sinds 2022 combineert dit viertal atmosferisch gitaargeweld en oprechte narratieven tot het ontstaan van een sappige dosis indierock. Geïnspireerd door befaamde britpopiconen en dichterlijke grootmeesters dwaalt LIGHTSPEED langs een uitgebreide horizon van sfeer en sound. Met airplay op zenders als Studio Brussel en Radio 1, voorprogramma’s voor OPROER en Mercury Rev, passages langs onder meer de Lokerse Feesten en shows naast namen als Intergalactic Lovers en Admiral Freebee tracht de band zich vurig te bewijzen naar de buitenwereld toe. Verwacht je aan interstellaire dagdromen, melodieus escapisme en een live-energie om U tegen te zeggen.

 

 
LOïS

 
Het muziekproject LOïS bestaat uit Loïs Andrews, Jasper Iturrospe, Raaf Lopes Cardozo, Warre De Schutter en Zeno VanDaele. Tijdens hun samenwerking ontdekten ze dat ze veel gemeen hadden in de muziek die ze maakten. Hierdoor ontstond er een eigen geluid, dat beïnvloedt is door verschillende genres. Hun muziek wordt gekenmerkt door intuïtieve, introverte, beeldende en energieke elementen. De Nederlandse taal speelt een belangrijke rol in hun muziek, wat de naaktheid van hun teksten benadrukt. Loïs de frontvrouw van de band laat zich inspireren door beelden om haar heen en de emoties die deze beelden oproepen.
Artiesten zoals Eefje de Visser, S10, James Blake en Bon Iver zijn een grote inspiratiebron voor de band. Deze inspiratie komt terug in hun muziekstijl en helpt bij het vormgeven van hun unieke sound. LOïS is een muziekproject dat de luisteraar uitdaagt om te luisteren, te voelen en zich te laten meevoeren in hun muzikale reis.