Concert: The Black Gasolines & Sgt. Lesley

Beleef deze zomer de magie van live muziek in ons Zomerpark! Elke dinsdagavond om 20:30 uur presenteren wij een reeks fantastische concerten, met muziek voor iedereen. Onder onze sfeervolle stretchtent creëren we een gezellige ambiance, ongeacht het weer. Slecht weer houdt ons niet tegen – kom genieten van de muziek en de goede sfeer!

Dinsdag 13 augustus

The Black Gasolines brengt een frisse wind binnen het Theatrical Art Rock genre, waarbij ze de klassieke geluiden van de jaren ’70 en ’80 in een hedendaagse context plaatsen.

Met een reeks singles en een succesvol debuutalbum heeft de band zich stevig gepositioneerd, met meer dan 300 live-optredens op hun teller. Zo speelden ze onder andere in een uitverkochte Charlatan en verzorgden ze het voorprogramma van opkomende en gevestigde acts zoals RHEA, Hideous en The Sore Losers. Ook deden ze reeds een tour door Europa, met stops in België, het Verenigd Koninkrijk, Portugal, Spanje, Nederland, Luxemburg en Frankrijk.

De band werd opgericht door Bradley Remorie en Lukas Debeerst, afkomstig uit Kortrijk. Met Henri Vervaeke op drums en Frederik Everaert op toetsen heeft het viertal een eigen geluid ontwikkeld dat niet op elke doorsnee concertavond terug te vinden is. Met invloeden van artiesten als David Bowie, Arctic Monkeys en Warhaus brengen ze een energieke live-show waarop stilstaan heel moeilijk wordt.

 

Sgt. Lesley is een vierkoppige band ontstaan in Hasselt. Ze combineren hun dromerige indie pop met aanstekelijke, zoete melodieën die doen denken aan Alvvays, Phoenix en Tame Impala.
Het viertal nam een vliegende start. Met de eerste demo’s en single wisten ze meteen een selectie voor Sound Track en Humo’s Rock Rally in de wacht te slepen. In laatstgenoemde wedstrijd bereikten ze zelfs de finale in Ancienne Belgique. Venues zoals De Vooruit en De Kreun en festivals als Kaiserfest en Funky Town passeerden ondertussen al de revue. In juni 2023 bracht het viertal hun debuut EP Insights On How To Talk uit.

Datum

aug 13 2024

Tijd

20:00

Locatie

Zomerpark
Bouckenborgh Park