Concert: Jerry Spin

Beleef deze zomer de magie van live muziek in ons Zomerpark! Elke dinsdagavond om 20:30 uur presenteren wij een reeks fantastische concerten, met muziek voor iedereen. Onder onze sfeervolle stretchtent creëren we een gezellige ambiance, ongeacht het weer. Slecht weer houdt ons niet tegen – kom genieten van de muziek en de goede sfeer!

Dinsdag 20 augustus:

Jerry Spin, het alter ego van popmuzikant Jeroen De Gussem (°1993, Gent), is een “spinner” der verhalen. Jerry Spin staat garant voor cinematische pop noir, die flirt met Britpop en Indie. Soms gaat hij goed op de melodramatische pathos van musical, en hij heeft een voorliefde voor zwarte humor. Story-telling, satire en theatraliteit zijn belangrijke constanten in zijn songwriting, waarbij Jerry Spin stem geeft aan zoekende personage die nadenken over de condition humaine, maatschappij en politiek. Bij het schrijven werkt hij nauw samen met vocalist, pianist, en componist Eline Flintrop, zijn compagnon de route, wier slimme harmonieën en kristalheldere vocals hem op en naast het podium vervoegen om de songs naar een hoger niveau te tillen. Wat Jerry Spin verder ook onderscheidt is zijn visuele identiteit die bijdraagt aan een gestileerd, filmisch aura.

Debuut-EP Beasts die uitkwam afgelopen 2023 kon op korte tijd heel wat succes oogsten en (inter)nationale airplay en speelkansen genereren. Net als debuut-EP Beasts werd ‘Nosedive’ opgenomen in samenwerking met producer Xavier De Clercq (Noémie Wolfs). Singles van Jerry Spin, ‘Offshores’ en ‘Loan Shark’, kregen airplay op RADIO 1 (Ayco, Wonderland, Belpop, …) en RADIO 2 (Bene Bene), en gingen beide vanwege hun spraakmakende videoclips in première in Knack Focus met een long read en een interview. Single ‘Transitions’ ontlokte van muziekblog Dansende Beren de overtuiging dat “Gent weer een muzikaal talent rijker” is. Jerry Spin bouwde live-ervaring op in samenwerking met booking agency TOUTPARTOUT. Zijn debuut-EP werd voorgesteld in de Minardschouwburg in Gent. Afgelopen augustus 2023 verving Jerry Spin de Belgische band Portland op Oost-Europese clubtournee. Eline Flintrop en Jeroen De Gussem speelden als duo de support van Still Corners (UK) in 9 clubs in Servië, Hongarije, Kroatië, Oostenrijk, Tsjechië en Polen (gemiddelde capaciteit 200 man).

Datum

aug 20 2024

Tijd

20:00

Locatie

Zomerpark
Bouckenborgh Park